Новини

НА ЖИВО: Мария Габриел към ПП-ДБ: Ключовата дума е диалог, само с него може да се гради доверие между партньори

  12.05.2023 17:08  
НА ЖИВО: Мария Габриел към ПП-ДБ: Ключовата дума е диалог, само с него може да се гради доверие между партньори
  БНТ

В търсене на подкрепа за бъдещ кабинет номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел се среща с лидерите на "Продължаваме Промяната" - "Демократична България".

Габриел благодари на ПП-ДБ, че срещата се състои. Ключовата дума е диалог, само с него може да се гради доверие между партньори, каквото вярвам, че очакват българските граждани. За да се случи каквото и да било, България има нужда от работещо правителство, заяви Мария Габриел.

Тя призова за екип, в който решенията не се спускат, а се взимат съвместно. Нужно е стабилизиране на публичните финанси и приемане на Бюджет 2023. Търсим основа за работещо проевропейско правителство, оставаме отворени за диалог, каза Габриел.

Тя повтори ангажимента си правосъдният министър да поиска от ВСС освобождаването на главния прокурор Иван Гешев. Това би било важна крачка, заявка за пълна правосъдна реформа. Нужно е да засилим усещането за справедливост у българските граждани, допълни Габриел.

Акцентира и върху важността от овладяване на инфлацията, енергийната сигурност, приемането на България в еврозоната, преодоляване на двугодишното забавяне по европейските програми, сигурността на гражданите - борба с битовата престъпност, войната по пътищата, модернизация на армията и др.

Вчера Мария Габриел, заедно с представители на ГЕРБ-СДС, водиха разговори с ДПС, БСП и "Има такъв народ", на които бяха представени 10-те основни приоритета на бъдещ кабинет.

Първата заявка, която Габриел направи, ако оглави кабинет, е да поиска оставката на главния прокурор Иван Гешев.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14