Новини

Петков: Не залостих вратата, излизайки от срещата с Мария Габриел

  13.05.2023 10:44  
Петков: Не залостих вратата, излизайки от срещата с Мария Габриел

„Продължаваме промяната“ се събира на изпълнителен съвет днес, съобщи съпредседателят на партията Кирил Петков в интервю за Би Ти Ви.

Вчера представителите на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) проведоха среща в парламента с кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел. Кирил Петков отбеляза, че след тази среща не е залостил вратата, защото са харесали някои от отговорите на Мария Габриел.

„Питаме я за иновации и образование и тя отговаря за иновации и образование. И даже с емоция, не просто проформа. Аз видях европейско поведение, видях човек, който беше дошъл да направи истински разговор, а не да направи шоу и да чуе „не“ от нас“, обясни Кирил Петков.

„Затова не залостих вратата, излизайки от тази среща, аз казах -искам да поговоря с всичките ни органи. Имаме ясно решение, но преди да кажем твърдо „не“ искам да събера всички да мислим дали има друг вариант, освен да дадем държавата на тройна коалиция, която не вярваме, че ще изпълни задачите, които поставяме в нашия план за България“, обясни Кирил Петков.

Ще направим първо изпълнителен съвет на „Продължаваме промяната“, после национален съвет, после ще направим коалиционен съвет, обясни той.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14