Новини

Национален протест пред НС на близки на загинали и пострадали в катастрофи

  14.05.2023 09:36  
Национален протест пред НС на близки на загинали и пострадали в катастрофи

Майки на загинали на пътя пешеходци и пострадали в катастрофи организират Национален протест от 11 часа пред сградата на Народното събрание. Към тях ще се присъединят и жители на столичния район "Илинден". Снощи те се събраха за шеста поредна вечер на мястото на катастрофата, в която загинаха Явор и Ани. Днес е погребението на двамата млади, изгубили живота си при тежкия инцидент:

Ето какво заявиха протестиращи пред БНР на вчерашния протест на столичния бул. "Сливница":

"Аз ще ходя на погребението. Беше много жалко за тях двамата. Те са млади хора и това момче, където е бил шофьорът и неговото не е лесно…Шофьорите гонят като бесни, карат и пияни, и дрогирани";

"Протестите ще продължат, докато ние, жителите на квартала, и тези, които минават по тази отсечка, не се чувстват спокойни, че техния живот ще бъде съхранен";

"Всяка вечер идваме с 2 малки деца. Ние също сме активни шофьори. Искаме децата ни да растат свободно и да няма опасност за живота им, както за техния, така и за нашия. И най-тъжното е, че отглеждаме поколение, което убива. Деца убиват деца. Това е най-зловещото и може би всички ние трябва да дадем пример на подрастващите, че има ценност, има правила, има, закони и няма по-висша ценност от човешкия живот и той е неприкосновен".

До дни ще са готови резултатите от проверката на сигурността по булевард "Сливница", която извършиха екипи на Европейския център за транспортни политики със съдействието на Столичната община.  Общината ще изпълни препоръките на центъра, обеща зам.-кметът Дончо Барбалов. 


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14