Автомобили

General Motors се завръща на европейския пазар

  14.05.2023 13:50  
General Motors се завръща на европейския пазар

General Motors се завръща на европейския пазар с електрически автомобили. Според последната информация GM подготвя няколко модела на батерии от различни марки, които са специално предназначени за Европа. Първите американски електрически автомобили ще бъдат получени от скандинавските жители на страните Норвегия, Швеция, Дания и Финландия. Според Automotive News това ще бъдат коли на платформата Ultium.

ще припомним, че General Motors беше доста силен играч на европейския пазар, но намали присъствието си в Европа, след като продаде марките Opel и Vauxhall на френската група PSA през 2017 година. След това моделната линия на GM в Европа беше сведена до Chevrolet Camaro, Corvette и Cadillac XT4, които се доставяха на малки партиди и не дадоха възможност на дилърите да растат. Преди година се появиха слухове, че американският концерн може да се върне в Европа, но вече с електрически автомобили.

Сега това е факт и бе потвърдено от новия президент на GM Europe Жаклин Маккуейд, която разказа пред Automotive News за намеренията на концерна да продава електрически автомобили в Европа. „Нашата платформа Ultium, заедно с широка моделна линия електрически автомобили, ни позволява да предлагаме на клиентите в Европа разнообразие от продукти “, подчерта тя.

Централата на европейското подразделение на General Motors ще бъде базирана в Цюрих. Най-вероятно заедно с Cadillac Lyriq на европейския пазар ще навлязат компактният кросоувър Chevrolet Equinox EV и средноразмерният Blazer EV. Списъкът с модели, които GM потенциално може да представи в Европа, включва също Chevrolet Silverado EV, GMC Sierra EV и GMC Hummer EV.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14