Новини

Росен Плевнелиев: Новият премиер на България ще бъде Мария Габриел

  14.05.2023 18:07  
Росен Плевнелиев: Новият премиер на България ще бъде Мария Габриел

Новият премиер ще бъде Мария Габриел. В това е убеден президентът (2012 – 2017 г.) Росен Плевнелиев навръх рождения си ден в ефира на Нова телевизия.

„Разбира се, най-силно щеше да бъде голямата коалиция. ГЕРБ има голяма база от хора, които са успели у нас и по света”, допълни той.

„Аз лично не съм съгласен този експертен кабинет да е с хоризонт една година. Всичко зависи от ПП-ДБ”, смята още той.

„В единия вариант те ще дадат ход на демократичния подход, а не на популисткия. Тази реформа вече можеше да се е случила, когато отидохме с господин Паси приоритетите ни се припокриваха. Те са виновни, че си възпитаха избирателите, че няма да работят с ГЕРБ”, допълни Плевнелиев.

Той увери, че ГЕРБ отварят всички врати.

„Аз лично нямам никакви задръжки и ще се радвам България да има правителство. Мария е невероятна, тя не е популист, тя е най-доброто в Брюксел. Нека си представим, че ПП-ДБ останат в техния популизъм – нека има правителство на всички останали, подкрепени от ДПС, БСП, ИТН”, смята той.

Той е категоричен, че Лена Бориславова е популист задето се усъмни в автентичността на опита за атентат срещу Иван Гешев, а Мария Габриел не е заради това, че иска оставката му.

 


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14