Новини

Борисов за обвиненията на Гешев: Не съм в позиция да предлагам постове на посланици

  15.05.2023 11:56  
Борисов за обвиненията на Гешев: Не съм в позиция да предлагам постове на посланици

Не съм в позиция да предлагам посланически постове, които се одобряват и подписват от президента Румен Радев. На нито един прокурор не съм се обаждал, никакви листчета не съм пращал и никакви предупреждения. Така отговори Бойко Борисов на твърденията на Иван Гешев, че е получавал обаждания, в които са намесени и семейството му и от името на Борисов му е предлаган посланически пост.

"Като какъв и в каква позиция ще предложа посланически пост? Посланиците се назначават от президента", заяви той.

"Обадил съм се на Иван Гешев, когато стана атентатът, за да изразя загриженост и съчувствие към семейството му, защото този, който си позволи да плаши семейството, той е боклук. А да наречеш избраниците на народа политически боклук, това не е коректно", каза Борисов.
"Нямам никакво обаждане на човек от провинцията", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира, че не го е страх от повторен арест заради видната подкрепа на хората.

"Преди месеци получих предложение, за което ми казаха, че е от Бойко Борисов. То беше да стана посланик или в Израел, или в Турция. А евентуално и да имам политическа кариера, може би в неговата партия. Не го взех на сериозно, но явно е започнало всичко още тогава", това каза малко по-рано на брифинг главният прокурор.

"Обади ми се мой познат от провинцията, който е близък до ГЕРБ. Сподели ми, че разтревожен му звъннал Бойко Борисов да пита къде е семейството ми. Семейството ми е в една приятелска държава, подпомогнато от една приятелска прокуратура към този момент. Борисов посъветвал да спра да говоря, помислих, че нещо му става на тоя човек", допълни Иван Гешев.

На финала на своя брифинг, главният прокурор се сети, че през последните няколко дни е говорил със свой приятел прокурор, с който са учили заедно. Той му казал следното: Трябва да прекратя делото "Барселонагейт" до петък. Понеже делото е на специален надзор, аз уведомих наблюдаващия прокурор във ВКП, допълни Гешев.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14