Спорт

Александър Везенков бе избран в идеалния отбор на Евролигата за втори пореден сезон

  15.05.2023 15:16  
Александър Везенков бе избран в идеалния отбор на Евролигата за втори пореден сезон
  БНТ

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков, който носи екипа на гръцкия Олимпиакос, получи поредно отличие за най-силния сезон в кариерата си. За втора поредна година Везенков попадна в „Отбора на сезона“ в баскетболната Евролига за мъже, обявиха от турнира на официалната си страница.

Българинът, който вече заслужи наградата „Алфонсо Форд“ за топ реализатор в турнира и е фаворит за приза „Най-полезен играч“, бе селектиран заедно с Лоренцо Браун от Макаби Тел Авив, Джанан Муса от Реал Мадрид, Матиас Лесор от Партизан и Валтер Таварес от Реал Мадрид, който също за втори пореден път попада в идеалната петица.

През сезона Александър Везенков на два пъти ставаше най-полезен баскетболист на месеца – през ноември и февруари. Той води в класациите за най-резултатен състезател със средно 17.2 точки и за най-ефективен – със среден коефициент 21.2, а при борците е втори със средно 6.8 на мач.

Спортист номер 1 на България за 2022 година осем пъти записа "дабъл-дабъл" в мачовете на Олимпиакос през настоящия сезон в Евролигата и пет пъти бе избиран за най-полезен баскетболист на отделните кръгове в турнира.

Петимата състезатели в т.нар. "първи отбор" на Евролигата за сезон 2022/2023 бяха определени след гласуване на старши треньорите и капитаните на отборите в надпреварата, журналисти и фенове.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14