Новини

БСП прекратяват разговорите с ГЕРБ за първия мандат

  15.05.2023 16:56  
БСП прекратяват разговорите с ГЕРБ за първия мандат
  БНТ

БСП прекратяват разговорите с ГЕРБ-СДС за първия мандат, заяви лидерът на партията Корнелия Нинова след днешната среща между двете партии.

"Днес не получихме никаква ясна представа какво правителство, с какви пет задачи. Срокът беше само ясен - една година. Вече е връчен мандатът и съм сигурна, че кой няма яснота за какво става дума. Ето защо взехме решение в нашето изпълнително бюро и ръководството на групата - прекратяваме разговорите с ГЕРБ за първи мандат - нито за участие, нито за подкрепа".

Според Нинова ГЕРБ-СДС демонстирарт хаос и лицемерие и коментира, че трябва да направят стъпка към ПП-ДБ, с които са "едно и също":

"Те са коалицията на войната, те са джендърската коалиция, така че те са на ход. И без това отговоронстта е на първия, и без това месец и половина преговарят с втория, нека финализират този разговор и си направят правителство".

Левицата ще настоява за среща между всички партии, извеждане на пет национални и надпартийни задачи, определяне на срок на действие на правителство и чак след това коментар на състава му.

"Смятаме, че ГЕРБ сбъркаха концепцията за съставяне на парвителство в този труден момент. Винаги сме смятали, че трява да дадем всичко от себе си, за да има България редовно правитество и работещ парламент, но г-н Борисов излезе с партиен кандидат, а той - със собствени задачи и приоритети".


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14