Новини

18-годишният шофьор, причинил катастрофата на Сливница, остава в ареста

  16.05.2023 12:38  
18-годишният шофьор, причинил катастрофата на Сливница, остава в ареста

Оставиха за постоянно в ареста Адриан Антонов, 18-годишният шофьор, който причини тежката катастрофа с две жертви на столичния булевард „Сливница”. Докато пресичат на пешеходна пътека, загинаха 22-годишният Явор Стоянов и 24-годишната му приятелка Анна-Мария Малчева.

„Единственото, което искам да кажа, е че съжалявам. Изказвам искрени съболезнования”, заяви днес в съдебната зала Антонов. 

Съдът счита, че е налице реална опасност от извършване на ново престъпление. Обвиняемият, управлявал автомобила с превишена скорост, е проявил самонадеяност, граничеща с безразсъдство, са сред мотивите на обвинението.

Припомняме, че още миналата седмица искането на защитата на Антонов за мярка „домашен арест” не беше уважено от съда със същите мотиви.

Първоначалните данни показват, че 18-годишният шофьор е управлявал автомобила със скорост, двукратно надвишаваща ограничението от 50 км/ч - около 101 км/ч.

След катастрофата на кръстовището последваха протести на мястото, където Явор и Ани загубиха живота си. Хората настояват за спешни мерки и промени, с които да спре войната на пътя. 


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14