Свят

Кремъл следи ЦРУ заради видео на руски

  16.05.2023 20:32  
Кремъл следи ЦРУ заради видео на руски

Кремъл заяви днес, че собствените му специални служби следят западните разузнавателни дейности, предаде Ройтерс.

Това става в коментари относно публикувано в ЮТюб видео, насърчаващо руснаците да се свържат с ЦРУ).

Краткото видео на руски език, озаглавено "Защо се свързах с ЦРУ: моето решение", се появи на официалния канал на ЦРУ в "ЮТюб".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че не му е обърнал внимание, но добави, че е убеден, "че нашите специални служби наблюдават това пространство по необходимия начин". "Всички ние знаем много добре, че ЦРУ и другите западни разузнавателни служби не отслабват своята активност на територията на нашата страна", каза още Песков.

ЦРУ се опитва да вербува руснаци и чрез публикуването на пропагандни видеоклипове в приложението "Телеграм", предаде ТАСС.

В канала в "Телеграм" било публикувано и видео на руски, в което се посочва, че службата е особено заинтересована от получаването на информация "за икономиката или висшето ръководство на Руската федерация".

Служители от ЦРУ вчера потвърдиха пред репортери на Си Ен Ен, че очакват да получат от руснаците "информация, от която се нуждаят Съединените щати", чрез публикуване на съобщения и видеоклипове в "Телеграм" и социалните медии, предаде БТА.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14