Новини

Десислава Атанасова: Аз бях жената политик, на която г-н Гешев се обади по телефона

  18.05.2023 09:09  
Десислава Атанасова: Аз бях жената политик, на която г-н Гешев се обади по телефона

Мария Габриел си дава ясна сметка, че носи огромна отговорност. Ако не се реализира първият мандат, вторият е изглежда невъзможен. Възможността за шести предсрочни избори е голяма. Това заяви пред БТВ Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

"Не виждам как Асен Василев като финансови министър, може да спечели нашето или общественото доверие. Но със сигурно и в състава на ПП-ДБ да има кадърни кадри", каза още тя.

Изглежда, че шести избори са цел номер 1 на ПП-ДБ, коментира Атанасова.

"БСП доста забавно напусна експертните разговори с ГЕРБ. В Корнелия Нинова нещо се промени - ентър, делийти... В един момент видяхме странни аргументи."

Атанасова чула предложението за премахване на главния прокурор Иван Гешев чак, когато Мария Габриел го е изказала пред медиите.

Тя сподели: "Аз бях жената, на която г-н Гешев се обади по телефона."

Тогава главният прокурор заяви, че:

"В четвъртък г-жа Габриел каза, че ще ми искат оставката, ако има правителство. Това нарушава принципа на разделение на властите. Четох един интересен пост как това кореспондира с изискванията за независимост на еврокомисарите. Звъннах на един политик, когото считах за приятел. Жена е. Каза: "Разбери ме!". Стана ми ясно, че това са го знаели тесен кръг от хора - лицето Бойко Борисов е един от тях.", разказа тази сутрин Гешев на брифинг, на който публично скъса оставката си и направи първия си коментар след като ВСС поискаха освобождаването му.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14