Новини

Костадин Костадинов заговори за нови избори

  18.05.2023 14:45  
Костадин Костадинов заговори за нови избори

Интересите на България в момента изискват нови избори, защото конфигурацията в парламента е ялова и няма как да произведе ефективно българско правителство. Това заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

По думите му, в момента наблюдаваме разпад на "един колониален модел", а резултатите от последните избори не са едни и същи: едни партии излизат от парламента, други влизат, някои се консолидират и т.н. Костадинов отбеляза, че подобен процес се е наблюдавал и през 1989 г.

"Истината е, че Македония до голяма степен съществува като държава благодарение на България. В този ред на мисли подобни изказвания са откровена провокация. Аз мога да поздравя г-жа Йотова, защото изказването му идва като отговор на нейното, в което споменава за всички провокации срещу България в последните няколко години и особено в последните няколко месеца. Крайно време е да започнем да говорим истината на висок глас. Естествено, ще предизивкваме обратни клевети от нашите македонски партньори, но това не бива да ни спира. В крайна сметка ние сме член на ЕС, а не те. И те искат да влязат в ЕС, а не ние", коментира още той.

 


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14