Новини

Емили Тротинетката: Зад решетките ме третираха като мъж

  18.05.2023 21:37  
Емили Тротинетката: Зад решетките ме третираха като мъж
  google

"Обещавам, наистина съм решила - няма да припаря до такива неща. Няма да се снимам в клипове, не ме интересува кой какво ще ме кара. Няма да се събирам с хора, които са странни. Осъзнавам грешката си, гадно е, не трябваше да го правя. Моля ви, сложете ми каквато и да е мярка, само не най-тежката. В ареста ме третират като мъж. Ако сте добри хора, моля да ме съдите справедливо и да потвърдите гаранцията". Това каза Даниел Йорданов - Емили Тротинетката в Пловдивския окръжен съд, където магистратите решаваха дали да върнат транссексуалната инфлуенсърка, след протест от Прокуратурата.

Мярката ѝ за неотклонение беше променена на гаранция в размер на 1500 лв. на 11 май.

Емили беше задържана на 5 април заедно с Петко Караилиев-Чеченеца и Тодор Чалъков-Куката. Те са разследвани за хулиганство, след като заснеха видео как водят с колан на врата като куче момче със специални потребности в пловдивски мол.

“Не мога да се съглася с направените изводи от Районния съд, който, без да сочи нови обстоятелства, просто прави изводи, че не са налице опасност да извърши престъпление или да се укрие. Това представлява една декларация, която не е мотивирана с никакви доказателства”, заяви прокурор Светлозар Чераджийски. Според него Районният съд просто е направил ревизия на мярката за неотклонение.

Служебната защитничка на Даниел Йорданов адвокат Анелия Райчева посочи, че клиентът ѝ просто е участвал в клипа. Освен Тротинетката, Чеченеца и Куката, като обвиняем по делото вече е привлечен и Стоян Карапалов, който е един от организаторите на заснемането на видеото, а пък е с най-леката мярка за неотклонение “подписка”, съобщава 24 часа.

“Във вторник бях на посещение в ареста и по ръцете на Йорданов имаше следи, опитал е да се самонарани, а съкилийниците му помогнали”, заяви адвокатката и поиска Емили да бъде пусната на свобода.

След съвещание съдебният състав, начело с магистрата Станислава Бозева, потвърди гаранцията на Емили.

Близките ѝ вече са платили 1500-те лв. и тя ще излезе от ареста.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14