Автомобили

Фолксваген продаде активите си в Русия на местна фирма

  19.05.2023 20:47  
Фолксваген продаде активите си в Русия на местна фирма

"Фолксваген" (Volkswagen Group) продаде активите си в Русия на местната фирма "Арт-Финанс", която е подразделение на руската автомобилна компания "Авилон", съобщи днес германският автомобилостроителен концерн на официалния си сайт, цитиран от Франс прес.

Компанията придобива руското подразделение на концерна - "Фолксваген груп рус" (Volkswagen Group Rus), включително и фирмите в страната, които са под негов контрол.

Сделката е одобрена от руските власти, информира "Фолксваген". Тя включва и заводът, който автомобилостроителният гигант притежава в руския град Калуга, на около 200 км югозападно от Москва.

Не се съобщава сумата, за която германската автомобилостроителна корпорация е продала активите си в Русия. В началото на тази седмица руската агенция Интерфакс, цитирана от Ройтерс, съобщи, че управляващите в Москва са й позволили да ги продаде за до 125 милиона евро.

През март 2022 г. автомобилостроителният гигант спря производството си в Русия поради руската военна инвазия в Украйна.

"Фолксваген груп" преустанови и износа в Русия на превозни средства, произведени от всички компании, които притежава. Сред тях са "Фолксваген", "Шкода" (Skoda), "Ауди" (Audi) и "Сеат" (Seat), отбелязва БТА.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14