Свят

Зеленски в Саудитска Арабия: Благодаря за подкрепата за Украйна

  19.05.2023 19:13  
Зеленски в Саудитска Арабия: Благодаря за подкрепата за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски започна работното си посещение в Саудитска Арабия със среща с престолонаследника и премиер на страната принц Мохамед бин Салман ал Сауд, предаде агенция Укринформ, като се позова на съобщение на украинското президентство, информира БТА.

На срещата бяха обсъдени подробно актуалните двустранни отношения и глобалните проблеми. Украинският държавен глава изрази благодарност на Мохамед бин Салман за поканата да участва като почетен гост в срещата на върха на Арабската лига.

Зеленски запозна събеседника си със ситуацията със сигурността в Украйна и противодействието на руския агресор, отбелязва президентството.

Президентът говори и за основните елементи от украинската мирна инициатива - формулата за мир, която има за цел да спре войната и да възстанови мира.

Държавният глава изтъкна приноса на Саудитска Арабия за връщането на 10 чуждестранни военнопленници от руски плен и изрази интерес от продължаване на съвместните усилия за освобождаването на затворниците.

Президентът Зеленски благодари на саудитския престолонаследник за подкрепата за териториалната цялост и суверенитета на Украйна и за принципната позиция в международните организации.

Престолонаследникът потвърди интереса си към инвестиции в Украйна и участие във възстановяването на страната.

Володимир Зеленски покани Мохамед бин Салман Ал Сауд да посети Украйна, допълва президентството.

 


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14