Новини

Теменужка Петкова: Ще приемем експерти от ДПС и ИТН в проектокабинета Габриел

  20.05.2023 13:43  
Теменужка Петкова: Ще приемем експерти от ДПС и ИТН в проектокабинета Габриел

Промяната в съдебната система е наш приоритет. Но тя не е свързана с смяната на едно лице с друго. Това, което се случи в парламента вчера показа, че тази промяна е жалана от всички партии. Това заяви депутатът от ГЕРБ - СДС Теменужка Петкова в ефира на Нова телевизия.

Смяната на главния прокурор беше трети приоритет на Мария Габриел. Това е решние, което сме взели парламентарната група и Габриел. Всички застанахме зад нейните приоритети. Дълго време отстоявахме нашата теза, че не смяната на една лчиност означава съдебна реформа. От вчера изключеитено бъзро се задвижва този процес. Това, което промени ситуацията беше свързано с взрива срещу Иван Гешев, каза още депутатът от ГЕРБ - СДС.

България има нужда от редовно правителство, съставено от експери, които да проведат държавата през кризите. Ние ще разчитаме на подкрепата на всички народни предтавители, които се отнасят с необходимата отговорност към страната. Ние ще изпълним в понделник нашия мандат. Мария Габриел ще представи пред президента състава и структурата на кабинетаси. Целта е да бъдат намерени най-добрите експерти във всяка позиция, посочи Петкова.

Тя отбеляза, че от ГЕРБ ще приемат експерти от ДПС и "Има такъв народ".


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14