Новини

Нинова: Грешка на Борисов беше да предложи Габриел за премиер

  20.05.2023 18:25  
Нинова: Грешка на Борисов беше да предложи Габриел за премиер

Националният съвет препотвърди решението на Изпълнителното бюро и парламентарната група да прекрати преговорите с ГЕРБ – СДС. Второ, възлага на парламентарната група да гласува "против" правителство, предложено от г-жа Габриел. Това каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя поясни, че останалите решения на пленума са, когато социалистите бъдат поканени за втория или третия мандат, да участват в разговорите, а ако не се сформира редовно правителство и се наложи ново служебен кабинет на президента Радев, членове на БСП да не участват в него.

Няколко пъти наши членове влизат в служебни кабинети, без партията да е уведомена и разбираме от медиите, посочи тя. Като иска някой лична кариера, да си я прави, но не за сметка на БСП, обясни мотивите Нинова.

Една от грешките на Бойко Борисов за първия мандат беше, че предложи ярка политическа личност за министър-председател, заяви лидерът на БСП. В това яростно политическо противопоставяне, смятаме, че лидерите и ярките политически лица на партиите трябва да отстъпим назад, ако искаме да постигнем съгласие по важни национални задачи, коментира лидерът на БСП.
Конституционно правителство не значи нищо, поне на мен, а и на правото не говори нищо, коментира тя.

За конституционно правителство заговориха в петък и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, и съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

Да уточнят какво е конституционно правителство, Христо Иванов говори за промяна в Конституцията, за мнозинство, което да я промени, но не чуваме какви точно промени искат, само общи приказки, обясни Нинова. Дали това е промяна в съдебната система, четем напоследък, че вероятно  засяга тяхна идея за промяна в частта за семейството и се цели нещо друго, каза още Корнелия Нинова.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14