Спорт

Саша Илич няма победа срещу Лудогорец вече шест мача

  20.05.2023 17:37  
Саша Илич няма победа срещу Лудогорец вече шест мача

Треньорът на ЦСКА Саша Илич за трети път ще срещне Лудогорец в ролята си на наставник, като досега в два случая през сезона отстъпи на разградчани. Това обаче далеч не са единствените сблъсъци на младия сръбски специалист с "орлите", като той има и 4 двубоя срещу тях като футболист. Но в нито една от тези 6 срещи наставникът на “червените” не е усетил вкуса на победата, като днес получава седма възможност да надделее срещу Лудогорец.

Саша Илич два пъти е гостувал на "Хювефарма Арена" като играч на Партизан, като в общо четирите си мача срещу разградчани с черно-бялата фланелка има много негативен баланс - 2 равенства, 2 загуби и 2 отпадания. Срещите на сърбина с Лудогорец идват през 2013-а и 2014-а година, когато в две последователни кампании жребият в предварителните кръгове на Шампионската лига събира Партизан и “орлите”.

Саша гостува за първи път в Разград на 31 юли 2013, като извежда Партизан с капитанската лента. Той остава на терена 82 минути, но не успява да помогне на тима си, който губи с 1:2. Лудогорец печели и реванша в Белград с 1:0, а Илич отново започва като титуляр.

Година по-късно черно-белите са жадни за реванш, но не получават такъв, въпреки че не губят. След атрактивно 2:2 в сръбската столица Илич и компания стигат само до 0:0 в Разград и за втора поредна година прекланят глава пред шампиона на България заради вече отпадналото правило за голове на чужд терен.

Близо десетилетие по-късно Саша получи нов шанс за реванш срещу Лудогорец, но до момента вече пропусна две такива възможности, като общият му баланс се влоши още повече - вече има 4 поражения и 2 равенства в шестте си срещи с орлите. Днес Илич ще направи седми опит да победи разградчани. Направи ли го, със сигурност ще заличи поне последните си две загуби от този съперник.

 


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14