Свят

Байдън предупреди Путин

  21.05.2023 15:37  
Байдън предупреди Путин

Американският президент Джо Байдън предупреди Владимир Путин, че с военната си агресия няма да „пречупи решимостта“ на западните съюзници да продължат подкрепата си към Киев.

На срещата на Г-7 в японския град Хирошима Байдън посети мемориал на жертвите на ядрената бомба, хвърлена върху града в края на Втората световна война, и каза, че това е „мощно напомняне за опустошителната реалност на ядрената война“, предаде Sky News.

Коментирайки войната в Украйна, американският президент каза: „Най-накрая към нас в Хирошима се присъедини президентът Зеленски – и Г-7 потвърди нашия споделен и непоколебим, позволете ми да го кажа отново, нашия споделен и непоколебим ангажимент да застанем до смелите хора на Украйна, докато те да се защитят срещу бруталната агресивна война на Русия и извършените военни престъпления."

Той добави, че Г-7 „повтаря необходимостта от справедлив мир, който зачита суверенитета и териториалната цялост на Украйна, и двата основни принципа на Хартата на ООН“. Байдън заяви, че „Владимир Путин няма да наруши нашата решимост“ в подкрепа на Украйна.

„Русия започна войната и Русия може да я прекрати днес, като изтегли войските си от международно признатите граници на Украйна и прекрати нападението си. Способността на Украйна да се защитава е от съществено значение, за да можем да сложим край на тази война за постоянно и чрез дипломация“, заяви още американският президент.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14