Новини

Борисов: Единственият шанс да се случи нещо добро в България е да подкрепим втория мандат на ПП-ДБ

  22.05.2023 18:36  
Борисов: Единственият шанс да се случи нещо добро в България е да подкрепим втория мандат на ПП-ДБ

Първи коментар на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов след решението партията му и ПП-ДБ да управляват заедно с премиер на ротационен принцип. Според него единственият шанс да се случи нещо добро в България е да подкрепят втория мандат на ПП-ДБ.

„В последните няколко дни проведохме активно срещи с лидерите на ПП-ДБ. С тях започнахме отзад напред - те с 64 депутати не могат да направят правителство, Мария Габриел - със 116, не може да направи правителство. Следват - нови избори. Решихме да чуем какво казват ПП-ДБ. Разбрахме ги, че в първия мандат не могат да направят нищо с нас, защото са поели ангажимент към избирателите си. Не, че ние не сме. Целта зад всичко това е България и нейната геополитическа ориентация”, посочи той.

„Продължихме разговорите с ПП-ДБ. Направихме голяма крачка назад, отстъпихме, не се инатихме, разбрахме ги. Мария отиде и върна мандата днес”, допълни той.

„Единственият шанс да се случи нещо добро в България е да подкрепим втория мандат на ПП-ДБ. Да, принадлежеше ни да е наш премиер, но егото на Мария Габриел и моето, и вашето по-важно ли е от стабилно управление в следващите месеци. Поне година и половина сме се разбрали с колегите”, посочи още Борисов.

„Има кога да се скараме пак. Има кога да се мразим. Българите сме такива. Обичаме да мразим. Много трудно решение за тях. Много трудно. Много трудно и за нас. Какво ли не ми написаха - че съм предал, че съм разцепил ГЕРБ”, коментира още лидерът на формацията.

По думите му „по-добре да говорят, че ГЕРБ е слаб”. „Нека да ми говорят, че съм се навел, нека да ми говорят, каквото искат”, категоричен е Борисов. 


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14