Анализи

Нидал Алгафари: Борисов си изигра картите по перфектен начин

  23.05.2023 19:32  
Нидал Алгафари: Борисов си изигра картите по перфектен начин

Първите две политически формации се мразят много, но успяха да намерят сили да стабилизират държавата икономически и политически, а също и да направят правителство, контролирано от НС. Бойко Борисов е чул какво искат хората, които не са гласували, а те са 60%. Тези, които са гласували, искат да имат стабилност. Той направи много компромиси и си изигра картите по перфектен начин. Освен това прехвърли горещия картоф в чужди ръце. Тежките решения трябва да ги взема друг. Гениално беше Борисов да се отдръпне. Това каза за "Денят на живо" Нидал Алгафари.

Според него след формиране на кабинет ще се "изчегъртат" областните управители, назначени от служебната власт. "Това ще доведе до разговори на двете големи коалиции с ДПС, ще има разговори и за смени на кадри в дирекции. ПП ще понесат щети, ако не направят нещо добро. В противен случай хората ще забравят всичките им обещания. Най-лесно е да се скарат, но е трудно да се правят компромиси. ПП дойдоха на гърба на омразата срещу ГЕРБ, тях ги подкрепят по-младите, със собствен бизнес. Ще намерят начин да преглътнат всички обиди. ГЕРБ или ПП няма как да паднат до 5%, но БСП взеха неправилни решения и може да се случи на тях", предположи Алгафари.

По думите му няма да има ротационни кметове, а всеки ще хвърли всичките си сили, за да спечели максимално общини и съветници. "На места ще има много ожесточени битки. Има кметове, управлявани от общински съветници", отбеляза той.

 


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14