Новини

Пореден протест на столичния булевард Сливница

  23.05.2023 21:20  
Пореден протест на столичния булевард Сливница

Пореден протест срещу катастрофите и жертвите на пътя в София. Хора отново се събраха на столичния булевард "Сливница", където в нощта на 7-и срещу 8-и май млад шофьор блъсна на пешеходна пътека младата двойка Ани и Явор, които загинаха.

В Народното събрание вече са внесени предложения за по-тежки наказания за престъпления, свързани с автомобилното движение. Предвиждат се по-тежки наказания за произшествия, причинени след употреба на наркотици или алкохол. 

Хората коментираха внесените предложения за промени в Наказателния кодекс за по-високите наказания за нарушителите. Очакват депутатите сега да си свършат работата. 

На среща днес с представители на протестиращите общината е обещала редица мерки, които да бъдат предприети по булевард "Сливница", за да може да няма повече инциденти. Тези мерки включват поставянето на електронни табла, които да показват скоростта. Опресняването на маркировката, предупредителен надпис "Намали" на мястото на пресичане, както и различни типове ограничители, за да може да са по-сигурни пешеходците. 

Една от новите мобилни камери  на общинска полиция ще остане на "Сливница", до момента в който не се постави постоянни. Това е също едно от обещанията, които са получили. На пешеходната пътека да има и осветление. Общината е поела ангажимент да бъде удължено времето на зелената светлина. 

Както и поне два пъти в месеца булевардът да се измива, за да не се получават проблеми от наслоения прах, който е опасен за шофьорите. 

Пламен Манчоров каза, че всички тези мерки е можело да бъдат предприети и по-рано, за да не се стига до трагичния инцидент.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14