Новини

В четвъртък Борисов отива на разпит за Барселонагейт

  24.05.2023 00:01  
В четвъртък Борисов отива на разпит за Барселонагейт

Бившият премиер Бойко Борисов ще бъде разпитан в четвъртък сутринта от Софийската градска прокуратура по случая "Барселонагейт". Това съобщава програма "Хоризонт" на БНР, като се позовава на собствени източници.

Случаят, разследван от испанските власти, засяга имот, в който е живяла моделката Борислава Йовчева.

Борисов вече обяви, че има призовка и от Върховната касационна прокуратура по образуваните проверки срещу него и предложената от ГЕРБ за ротационен премиер Мария Габриел.

Припомняме, че през 2018 г. Бойко Борисов даде интервю за Сашо Диков по случая "Барселонагейт". Тогава той отговори твърде лаконично. 

Ето пълния текст на интервюто, показано през 2018 г.:

Запознати ли сте с видеоматериала, пуснат в социалните мрежи, наречен „Да спрем разграбването на България“? Тук се правят внушения по Ваш адрес, свързани с манекенката Борислава Йовчева, нейната къща в Барселона и нейното участие в редица фирми. Какъв е коментарът Ви за това видео?

Не съм запознат. Както ви е известно, напоследък станахме свидетели на множество фалшиви новини и внушения по мой адрес от анонимни автори.

На 26.02.2016 г. в парламента Ви попитах как ще коментирате информацията, че сте подарили къща в Барселона на своя метреса за 1.5 млн. евро. Тогава отговорът Ви беше „Който намери къщата, да я вземе“. Имате ли нещо да добавите с оглед на видео материала, посочен по-горе?

Категорично това не е вярно. Няма какво повече да добавя и сега.

В публикация на в-к „Марица“ от 18.11.2013 г. четем: „Столичната клюка гласи, че Бойко е кандидат-зет на Станко Йовчев“ /брат на Борислава Йовчева/. Познавате ли Борислава Йовчева и какви са или какви са били отношенията Ви с нея?

Не.

В интервю за сп. LOVEstyle от месец юни 2012 г. казвате: „Има една госпожица, която ми е по-близка, но ако я обявя, ще я разкостят. Когато приключа с държавната работа, ще се оженя и ще си я прибера”. Борислава Йовчева ли визирате?

Не.

На страницата на „Биволъ“ във Фейсбук се задава въпросът: „Г-н Борисов, имате ли дете от госпожа Борислава Йовчева?“. Въпреки свръх деликатния характер на въпроса, искрен и убедителен отговор би пресякъл лавина от коментари по темата.

Не.

Как ще коментирате цитираните във видеото имена на хора и фирми? Каква информация имате за тях и какви са връзките ви с тях?

Фалшиви новини вече не коментирам. Скалъпената история с гръцкия остров ми е обеца на ухото.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14