Новини

НСО със засилени мерки за сигурност в столицата

  24.05.2023 09:07  
НСО със засилени мерки за сигурност в столицата

Днес Националната служба за охрана (НСО) въвежда мерки за сигурност в столицата в района около Паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека.

Програмата за официално честване на празника в София ще започне с тържествено шествие от 10.30 часа, което ще тръгне от Министерството на образованието и науката (фонтана пред Археологическия музей).

В 11.00 часа пред Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ ще се проведе официалната церемония по случай 24 май.

Достъп на граждани до зоната за сигурност пред Националната библиотека ще бъде осигуряван от 09.30 часа през два пункта за проверка – на ул. „Шипка“ (срещу

СУ „Св. Климент Охридски“) и на бул. „Васил Левски“ (срещу Националната художествена академия).

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

За времето от 10.30 ч. до 13.00 ч. се въвежда забрана за използване на безпилотни летателни системи (дронове) в зоната за сигурност.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14