Новини

Папата към българската делегация: Поздравявам Ви, че въпреки различията, сте заедно в името на България!

  24.05.2023 12:59  
Папата към българската делегация: Поздравявам Ви, че въпреки различията, сте заедно в името на България!

Председателят на Народното събрание Росен Желязков се срещна на четири очи с папа Франциск, а по-късно бе проведена разширена аудиенция с представители на българския парламент във Ватикана.

Папата приветства сънародниците ни с думите: "Поздравявам Ви за това, че въпреки че сте толкова различни, сте заедно в името на Вашата страна България".

По-късно Желязков се срещна с Държавния секретар на Ватикана Н. В. Пр. Кардинал Пиетро Паролин в Апостолическия дворец.

Росен Желязков подари на папата ръчно изработена от златни и сребърни конци икона на светите братя Кирил и Методий и св. Климент Охридски.

При пристигането си в базиликата "Сан Клементе" за отслужване на православна литургия, Желязков отправи пожелание към българския народ за "здраве, оптимизъм, вяра, надежда и любов" по случай 24 май.

Предстои отслужване на тържествена православна литургия на български език в базиликата „Сан Клементе”, водена от Н. В. Пр. митрополит Антоний, с участие на клирици от Българската православна църква и семинаристи от Софийската духовна семинария, от чието основаване се честват 120 г., както и представители на Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, от чието основаване се честват 100 г. 


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14