Спорт

Роналдо донесе победа на Ал Насър срещу Ал Шабаб

  24.05.2023 13:55  
Роналдо донесе победа на Ал Насър срещу Ал Шабаб

Португалската футболна звезда Кристиано Роналдо отбеляза победното попадение за своя Ал Насър в Саудитска Арабия при домакинския успех с 3:2 над Ал Шабаб в среща от 28-ия кръг и отложи шампионските празненства на Ал Итихад, предава БТА.

Ал Насър събра 63 точки на втората позиция във временното класиране, докато лидерът Ал Итихад има 66 на сметката си и може да стане шампион за първи път от 2009 година насам, ако победи 12-ия в първенството Ал Фейха в събота.

Роналдо се разписа в 59-ата минута на двубоя срещу Ал Шбаб в Рияд, като Ал Насър трябваше да наваксва изоставане от два гола.

„Отборът изигра фантастичен мач. Да изоставаш с 0:2 е много трудно, но ние вярвахме до края и отбелязахме три гола“, каза португалецът пред SSC TV.

Кристиано Роналдо вярва, че саудитската лига може да стане една от най-добрите пет в света. 38-годишният футболист заяви, че нивото на местното първенство се е повишило за кратко време.

„Вече сме доста по-добри, а саудитската лига също става по-добра. Така ще бъде и през следващия сезон. Стъпка по стъпка шампионатът може да попадне в топ 5 на най-силните в света, но е необходимо време, играчи и инфраструктура. Вярвам, че тази страна има изключителен потенциал“, добави той.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14