Новини

ГЕРБ са поискали още министри в проектокабинета Денков

  25.05.2023 10:30  
ГЕРБ са поискали още министри в проектокабинета Денков

ГЕРБ са поискали още техни министри да бъдат включени в проектокабинета „Денков“, в който е оповестено само името на Мария Габриел като бъдещ вицепремиер и министър на външните работи. Това потвърди след въпрос на „Хоризонт“ кандидатът за премиер от ПП-ДБ Николай Денков, като уточни, че не са склонни да се съобразят. В същото време Денков заяви, че преговорите с ГЕРБ-СДС вървят нормално:

„Нормално! Малко търпение. Трябва да приключим, да имаме целия списък. Ще го обявим. Трябва да мине през националните съвети. 

Разбира се, че има желание (от ГЕРБ), но ние имаме определени правила. Разбрали сме се, че този списък ще бъде излъчен от нас. След това, ако има промени, както стана дума, трябва да бъдат утвърдени и от двете страни“. 

Все още няма яснота кога ще бъде връчен втория проучвателен мандат за съставяне на правителство, допълни пред журналисти в парламента Николай Денков.

Заседание на националното ръководство на „Демократи за силна България“, които са част от коалицията на „Демократична България“, ще решава дали да подкрепи ротационното правителство, съобщи лидерът Атанас Атанасов:

„Ще вземем решение, ще го съобщим, но разбира се, ние ще отговорим на очакванията на огромната част от българското население да положим усилия да има правителство. Задължително ще го направим“.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14