Новини

Бойко Найденов за убийството на Къро: Това е част от пъзела, който се нарежда в страната

  25.05.2023 21:08  
Бойко Найденов за убийството на Къро: Това е част от пъзела, който се нарежда в страната
  bTV

Убийството на Карсимир Каменов - Къро е част от пъзела, който се нарежда в страната след 1 май. Това заяви в студиото на bTV новините Бойко Найденов, бивш директор на Националната следствена служба. Той коментира не само показното убийство в ЮАР, но и трусовете в съдебната власт у нас.

„Без да имаме някаква специална информация, все пак в тази ситуация (убийството на Къро – б.р.) може да става дума за един елемент от пъзела, който се нарежда в момента в нашата страна. Той беше сочен като свидетел, като поръчител на убийства. Изведнъж се случва това. Аз лично не бих могъл да подмина версията, че е свързано с настоящите събития“, обясни той.

Бойко Найденов припомни, че докато той е бил част от Националната следствена служба Красимир Каменов – Къро е бил част от оперативно интересните лица. И допълни, че той е бил задържан във връзка с наркоразпространение. „Не зная какво се е случило с делата след моето напускане. Това, което зная към момента, е, че живееше в чужбина и беше издирван от Интерпол за различни престъпления“, допълни той.

Бившият директор на Националната следствена служба подчерта, че е възможно Красимир Каменов – Къро да ръководи бизнеса си у нас от разстояние. Бойко Найденов е притеснен, че е възможно България да се върне към 90-те години на миналия век, когато престъпните босове си разчистваха сметките по този начин – с показни убийства.

„От 1 май насам държавата не е същата – видяхме, че имаше взрив. Какъв беше и защо беше – до момента не се знае. И за мен в момента рязко се повиши ролята на министъра на вътрешните работи, защото принципно от МВР трябва да бъде разкрит генезиса на тези вътрешни противоречия в прокуратурата, в съдебната власт, във взаимодействията между магистратите и политиците“, каза още той.

Според него службите за сигурност трябва да са много активни в момента.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14