Анализи

Петков: Радостин Василев има още записи

  26.05.2023 14:53  
Петков: Радостин Василев има още записи

Важният факт, който чухме днес е, че шефът на ДАНС е осигурил охрана на редовен депутат в 22 часа снощи. ДАНС никога не охранява отделни лица, защото няма такова правомощие - може само ако става дума за стратегически обект. Стана ли за ДАНС стратегически обект Радостин Василев? Президентът знае ли за тези разговори? А най-важният въпрос е - защо Румен Радев продължава да бави връчването на втория мандат и дали това е синхронизирано с днешната пресконференция?

Това коментира съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков в кулоарите на Народното събрание.

По-рано днес депутатът отцепник Радостин Василев пусна запис на медиите от онлайн събрание на националния съвет на ПП на 21 май. 

"Не сме съгласували с никое посолство предложението за нито една от службите. Ясно искам да кажа, че никой не може да повлияе на нашето силно желание да реформираме службите и да съставим редовно правителство, което да освободи ръководствата на службите от зависимости", каза Кирил Петков. 

Той призова всеки избирател на ПП да чуе целия запис на Радостин Василев, за да чуят, че ПП все така настояват България да бъде нормална европейска държава с функциониращо правосъдие. "Няма да се откажем, докато не направим страната ни по-добре място за живот", каза още Кирил Петков.

Петков продължава да настоява, че Радостин Василев разполага с още записи - направени в парламента и централите на различните формации в коалицията ПП-ДБ. На свой ред съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов коментира, че е все така важно да има правителство и призова ПП-ДБ да не се подават на този ажиотаж. Радостин Василев все още не е изпратил записа в БТА, както по-рано днес каза, че ще направи. 


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14