Новини

БСП избяга от зала, за да не гласува механизма за разследване на Гешев

  26.05.2023 17:13  
БСП избяга от зала, за да не гласува механизма за разследване на Гешев

Парламентарната група на БСП напусна пленарна зала, за да не участва в гласуването на механизма за разследване на главния прокурор. В декларация от трибуната на НС лидерът на БСП Корнелия Нинова повтори твърденията на прокуратурата, че законопроектът за промени в Наказателно-процесуалния кодекс противоречи на Конституцията.  

Тя заяви, че целта на скоростното прокарване на промените е да се вземе главата на Иван Гешев и така да се спаси Бойко Борисов. По думите ѝ се прави не съдебна реформа, а "проформа промяна". Тя не пропусна да спомене и пресконференцията на Радостин Василев и добави, че ПП-ДБ "изпира Борисов"

"Правите парламентарен преврат в България, парламентарен преврат на Конституцията, на законите на България, на съдебната система на България", декларира тя, след което парламентарната ѝ група демонстративно напусна пленарна зала, защото заседанието било "кулминация на задкулисието".

В хода на разговорите за първия мандат левицата водеше интензивни преговори с ГЕРБ и неофициално дори се твърдеше, че са поискали конкретни министерски кресла. След брифинга на главния прокурор миналата седмица, по време на който Гешев заплаши, че ще "измита политическия боклук", Нинова изненадващо смени курса и обяви, че партията й няма да подкрепи кабинета на ГЕРБ. 


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14