Новини

Лена Бориславова: Премахването на лицето Борисов не решава проблемите на България

  26.05.2023 18:44  
Лена Бориславова: Премахването на лицето Борисов не решава проблемите на България
  bTV

Лицето Борисов не е важното в случая и неговото премахване не е решава проблемите на България. Става въпрос за проблеми, които България има последните 30 години. Има публични убийства извън България на престъпници. Имаме атентати не атентати срещу главния прокурор. Прокуратурата е обявила война на Народното събрание“, заяви Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“ в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Тя отрече да има договорки да се пази имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Повод за изказването ѝ дойде след появилия се запис от отцепилия се от ПП-ДБ Радостин Василев.  

Бориславова призовава „всеки да чуе пълния запис, за да се чуят с какви притеснения партийците дебатират“.

„Влязохме в една дълга дискусия, за да вземем решението как да реализираме втория мандат. Бяха изказани най-различни чувства, емоции, страх - ще има ли бюджет. В тези разговори със страшно напрегната обстановка, не си стоиш удобно на дивана и да спиш, като господин Василев. Нормално е в такава среда не всеки да е обрал емоциите си и не всеки израз да е прецизен“, подчерта тя.

„Аз бях през цялото време и видях всякакви емоции, много чувства, чуха се много притеснения в тези разговори в толкова напрегната обстановка. Това е една откровена дискусия на лидерите и членовете на "Продължаваме промяната", обясни Бориславова.

Тя бе категорична, че други министри от ГЕРБ „на този няма да има“ и Мария Габриел ще е единствена от партията на Бойко Борисов.

Бориславова намекна, че "с аргументи" ПП-ДБ са успели да убедят ГЕРБ да нанесат поправки и да запазят двойното мнозинство при избирането и свалянето на председателите на ВКС и ВАС.

Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14