Новини

Бойко Борисов: Ще предложим експертно правителство. Трети мандат не виждам как ще стане, тогава нови избори

  27.05.2023 17:46  
Бойко Борисов: Ще предложим експертно правителство. Трети мандат не виждам как ще стане, тогава нови избори

"Срещат ме хора и ме питат защо унижавам партията. Аз обяснявам, че това е добре за държавата, да приемем бюджет. Заговорихме за конституционно мнозинство. Въпросът не е за извинение или какво си говорят там. Въпросът е в начина, по който мислят, че се управлява държавата. Ние за две години нямаме хора в службите. Не се натискаме да ставаме министри. Затова говорим за експертно правителство. Чухте какво говорят за местните избори – с техен вътрешен министър да се проведат“, посочи председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференцията след обсъждането на политическата ситуация и преговорите с ПП-ДБ за правителство.

„Да, всяка партия може да има амбиции, но ние на срещите за такива неща не сме говорили. Говорили сме за пет приоритета, които изпълняваме. Да, аз предложих Асен Василев, защото ако не беше той, после щеше да казва – „Аз щях да предложа 3% дефицит“. Аз имам тежък проблем с моите колеги, които не са били на преговорите. Това ни дойде като гръм от ясно небе. Аз помислих, че някакви мерзавци са ги подслушвали. Това надали е краят. Тук не става въпрос да се извинят на Мария, нито за мъжа ѝ. С бащата на Кирил Петков съм се срещал преди 30 години. Може да си спомняме младежките години. Партията в момента бушува – отиваме честно и с приоритети“, каза още председателят на ГЕРБ.

На разговорите досега тези хора бяха добри, не съм си помислил, че зад гърба ни те си говорят как ще управляват държавата в техен интерес, посочи още Борисов. Според него "Демократична България" е трудно да приеме тезите, изнесени в записите. Има много въпросителни и обиди и към други политически субекти.

Трети мандат не виждам как ще стане. Тогава нови избори са по-честен вариант за хората. Не ме е страх от избори, каквото и да говоря.

Лидерът на партията Бойко Борисов заяви, че по време на преговорите с ПП-ДБ никога не е бил поставян въпросът за неговия имунитет.

Борисов каза още, че че ГЕРБ са разговаряли с техни колеги и ще направят предложение в парламента държавата да купи същите машини за гласуване, които се използват и в САЩ, за да няма манипулации.

"За да стане незабавно, бързо, поради изключителната важност да провеждаме честни избори. Да няма смачкани протоколи, да няма флашки фалшиви, ала-бала и всичко останало, защото аз така разбрах "ала-бала". Да купим същите машини като в САЩ, приемаме, че там е най-голямата демокрация и със същите машини да провеждаме гласуване, което да избягва далаверата с машинния вот".

"Ще предложим експертно правителство, без политически лица", допълни Борисов. Мария Габриел допълни ,че замразяване на преговорите не означава край, а има и възможност да бъдат размразени", посочи още той.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14