Свят

Заради технически проблем: Големи закъснения на летищата във Великобритания

  27.05.2023 17:55  
Заради технически проблем: Големи закъснения на летищата във Великобритания
  iStock

Летищата във Великобритания бяха засегнати от проблем, свързан със системите за сканиране на паспорти, с които оборудвани автоматичните врати за граничен контрол, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

В социалните мрежи бяха публикувани снимки, на които се виждат стотици пасажери, които се редят на опашки на лондонските летища "Хийтроу" и "Гетуик". Много пътници се оплакаха, че им се е наложило да чакат по няколко часа.

"Наясно сме с проблема с граничната система в цялата страна, който засяга пристигащите пътници в Обединеното кралство", заяви говорител на британското министерство на вътрешните работи.

"Работим по разрешаването на проблема възможно най-скоро и поддържаме връзка с пристанищните оператори и авиокомпаниите, за да сведем закъсненията до минимум", допълни той.

Във Великобритания паспортните проверки на чуждестранни пътници от редица страни трябва да се извършат от служители на граничния контрол. Гражданите на страни от ЕС, САЩ и някои други държави обаче могат да използват автоматичните врати, известни като електронни портали, за да сканират паспортите си.

През изминалата година британските авиокомпании и летища бяха изправени пред някои други проблеми, включително и стачки на летищния персонал и служителите на граничните сили.

Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14