Новини

След катастрофата с автобус на Тракия: Какво е състоянието на ранените пътници

  29.05.2023 07:47  
След катастрофата с автобус на Тракия: Какво е състоянието на ранените пътници

15 души остават в болница, след като туристически автобус се преобърна на автомагистрала "Тракия" край Бургас. 13 от пострадалите са настанени в УМБАЛ Бургас, а един е в УМБАЛ “Дева Мария”.

„Състоянието на пациентите е задоволително.  Всички са в ясно съзнание, контактни и адекватни. При нас пристигнаха 14 души, от които 4 мъже и 10 жени - на възраст между 30 и 70 години. Две от жените бяха настанени в Клиниката по ортопедия и травматология. А останалите пациентите са в Отделението по неврохирургия. Двама от тях са в по-сериозно състояние – една дама е с голяма разкъсно-контузна рана на скалпа, а един от мъжете е със счупен шиен прешлен”. Това заяви пред NOVA зам.-директорът на УМБАЛ Бургас д-р Светослав Тодоров.

„Вчера вечерта ми съобщиха, че автобусът е катастрофирал. Двамата шофьори, които са били с превозното средство, са доста опитни. Този, който е управлявал автобуса по време на катастрофата, е на 45 години. Другият е на 52. Доколкото разбрах са се сменили на Стара Загора. Не съм говорил все още с тях, тъй като даваха показания, когато пристигнах на място”, посочи собственикът на автобуса Николай Динев.

Той подчерта, че автобусът е купен преди месец и веднага след това е минал технически преглед. Произведен е 2011 година. „Преди да замине за Австрия превозното средство е прегледано основно. По време на пътуването се чувахме с водачите, но не са споменавали нищо за технически проблеми”, подчерта той.

„Предстоят още процесуално-следствени действия и ще бъде назначена автотехническа експертиза, която ще установи дали се касае за човешка грешка или за техническа неизправност”, подчерта началникът на "Пътна полиция" в Бургас Пламен Николов.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14