Новини

Румен Радев: Алабализмите не са мой прийом

  29.05.2023 14:12  
Румен Радев: Алабализмите не са мой прийом

Всеки, който има амбицията да прави някакви дълбоки проблеми в службите, да не кажа и погром, трябва да е наясно, че тези служби не са на президента, а са на България и са под прякото ръководство на МС, а не на президента. Ако искаш да реформираш службите, трябва най-малко да познаваш законите за тези служби, структурата, задачите, функциите, съдружничество с чуждестранни партньори. Службите наистина са максимално реформирани. Това заяви президентът Румен Радев пред медии.

„Много епитети се изказаха за тези записи, но проблемът е много дълбок – той засяга дълбоко моралните устои на политическата класа, което води до все по-изтъняващо доверие в политическата система и държавността. Без това доверие не можем да постигаме големи национални цели и амбиции“, коментира той.

Той заяви, че очаква партиите да преосмислят политическия морал, принципите и начините на правене на политика у нас.

„Алабализмите не са мой прийом, а на други. Нека тези хора обяснят своите думи, както и да обяснят много други неща“, каза още Радев.
„Нямам информация нашите служби да са се свързали с южноафриканските преди убийството на Красимир Каменов - Къро. Сега се прави всичко възможно и се работи в тясно взаимодействие със страната за разследването и трябва да използваме всички възможности, за да стигнем до поръчителите и извършителите на това убийство. Това са тревожни явления, не трябва да допускаме България да се връща в 90-те години“, допълни държавният глава.

Дали обмисля свикването на КСНС след разпространените записи, Радев поясни: „На Консултативния съвет заседанията се водят при закрити врата и се работи с класифицирана информация. От изтеклите записи ставало ясно, че много трудно ще допусне някои хора да седнат на масата, където да се обсъжда класифицирана информация.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14