Анализи

Кирил Петков: Няма да позволим България да поеме бърз курс към Евразия

  30.05.2023 14:35  
Кирил Петков: Няма да позволим България да поеме бърз курс към Евразия

"Нагледно видяхме атака срещу парламентарната република. Никой не може да си позволи да призовава България да няма редовно правителство, никой не може да слага бюджета и парите на хората на заден план заради личните си властови амбиции. 

Няма да позволим България да поеме бърз курс към Евразия и да загуби свободата и демокрацията си. Имаме нужда от редовно и про-европейско правителство час по-скоро. Имаме нужда от стабилно Народно събрание с дълъг живот", написа днес във Фейсбук съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, който изрази подкрепа за обявения за тази вечер протест пред президентството под наслов "България е парламентарна република и пълноправен член на ЕС и НАТО!".

Той съобщи още, че се връща ден по-рано от форума GLOBSEC в Братислава.

Депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер изчете междувременно днес от парламентарната трибуна декларация, в която отправи критики към президента Румен Радев след процедурата по връчване на втория мандат, по време на която държавният глава заяви, че мандатът е "дискредитиран".

"Г-н президент, чл. 1 на Конституцията гласи, че България е република с парламентарно управление. Припомняме ви, че законите на страната трябва да се спазват по буква, но и по дух", заяви от своя страна днес от парламентарната трибуна депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер, цитиран от БГНЕС.

Даниел Лорер заяви, че редовно правителство е необходимо и призова избирателите на "Продължаваме промяната" и ГЕРБ-СДС да приемат това трудно решение.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14