Шоу

Новият филм на Командарев ще се бори за Кристален глобус

  30.05.2023 15:10  
Новият филм на Командарев ще се бори за Кристален глобус

Новият филм на Стефан Командарев  ще се бори за голямата награда "Кристален глобус" в Карлови Вари.

„Уроците на Блага“ е единственото родно заглавие в тазгодишното издание на фестивала, като е в конкуренция с други 10 филма. Има заглавия от Канада, САЩ, Швеция, Италия, Германия, Грузия, Ливан и др. Фестивалът в чешкия град ще се проведе от 30 юни до 8 юли.

„Уроците на Блага“ е най-новият филм на Стефан Командарев, който връща на екран голямата българска актриса Ели Скорчева, при това в главната роля. Това е първото ѝ филмово участие от 30 години. Освен нея, в лентата ще видим познати лица като Стефан Денолюбов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Ирини Жамбонас, Розалия Абгарян, Ивайло Христов, а Герасим Георгиев – Геро ще изиграе най-различната роля в своята кариера до момента.

„Щастливи сме, че и новият ни филм ще има световна премиера в основния конкурс на един от най-престижните А категория фестивали – Карлови Вари! Благодаря на целия страхотен екип и прекрасните актьори! Самата селекция вече е сериозно признание за работата ни.  Имаме договор със много значим световен дистрибутор и селекцията в Карлови Вари ще помогне на разпространението на филма по света. Планираме „Уроците на Блага“ да се срещне с българската публика през есента, когато ще тръгне по кината в цялата страна“, споделя Стефан Командарев.

Лентата, определена от световния дистрибутор като съспенс драма, разказва за пенсионираната учителка Блага, която става жертва на телефонна измама и губи всичките си спестявания. Когато осъзнава, че няма шанс да си върне парите, тя получава примамливо, но подозрително предложение за работа. Някога стриктната и честна жена, бавно започва да погазва всичките си принципи.

„Уроците на Блага“ е българо-немска копродукция (Арго Филм и 42film) и e реализиран с подкрепата на ИА "НФЦ", БНТ, МДМ - Германия, Евроимаж, Програма "Творческа Европа" - подпрограма Медиа на ЕС, Киа България, СФСМВР.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14