Новини

Бойко Борисов няма да се откаже от имунитета си

  31.05.2023 09:16  
Бойко Борисов няма да се откаже от имунитета си

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че не притежава имот в Испания. Коментарът му дойде след като вчера прокуратурата поиска имунитета му заради разследване по казуса "Барселонагейт". Той беше категоричен, че няма да се откаже от имунитета си и разчита атаките срещу него и ПП-ДБ като опит да се провали съставянето на правителство.

"Трябва да си сляп да не виждаш какво се случва. Вчера ли министъра разбра за мъртвите души. Защо вчера поискаха моя имунитет? Целта е да няма правителство. Трябва да има правителство с нормално мнозинство. Днес ще се видим пак с ПП и ДБ , защото хаоса е огромен. Съдебната реформа си им цена. Ние приехме закона за контрол на главния прокурор и започнаха атаката по партията на промяната - изтече записа.", каза Борисов.

Според него изтичането на записа от Националното заседание на "Продължаваме промяната" не е случайно.

"Кога някой си е давал имунитета и му е назначавана охрана? Трябва да погледнем и от тази гледна точка", попита Борисов.

Борисов изтъкна, че няма притеснения за разследването "Барселонагейт".

"Хаосът в държавата е толкава голям вече, особено при липсата на бюджет. Това, което се случва на Балканите - на 400 км се пребиват в Косово, канселират се срещи на президенти в Европа, войната в Украйна е смазваща. Нямам притеснение по въпроса - никакво - не съм имал, нямам и няма да имам никакъв имот в Испания, какво повече да отговоря.

Когато има споделена отговорност, трябва да се предложи такъв състав на МС, който да успокоява и да гради доверие и в двете формации, каза още Борисов.

 


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14