Икономика

Гълъб Донев: Финансовата сметка на България не може повече да стои в изчакване

  31.05.2023 11:02  
Гълъб Донев: Финансовата сметка на България не може повече да стои в изчакване

Финансовата сметка на България не може повече да стои в изчакване, заяви служебният премиер Гълъб Донев в началото на заседанието на Министерски съвет. Заради липсата на развитие по приемането на Бюджет 2023 и изтичащия срок на удължителния закон за бюджета, Министерски съвет внесе в Народното събрание предложение за продължаване на действието на удължителния закон.

"Работата по проектите за националния бюджет за тази година, както и за бюджетите на НЗОК и ДОО, се оказа в халдилника. Това наложи служебното правителство да предложи на парламента следващ вариант за решение, който да даде възможност в малкото време, което остава, да се гарантира функционирането на обществените системи. Вчера Министерски съвет подготви и внесе в Народното събрание предложение за продължаване на действието на удължителния закон с още 3 месеца.

С продължението на продължението на закона на бюджета ще се осигурят плащанията на държавата към хората до приемането на Бюджет 2023.

Финсасовата сметка на България не може повече да стои в изчакване. Служебното правителство настоява за отговорно отношение по този въпрос от момента на съставянето на 49-ото Народно събрание. Да се погрижим за счетоводните записи на държавата", призова Гълъб Донев.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14