Новини

Валентин Златев след разпита за Барселонагейт: Не вярвайте на слухове

  31.05.2023 15:32  
Валентин Златев след разпита за Барселонагейт: Не вярвайте на слухове

Новината днес е, че няма новина. Бях поканен да дам отговори по едно отново нашумяло дело ("Берселонагейт - бел.ред."). Дадох обяснение съгласно моята информираност и компетентност. Надявам се да съм бил полезен. (...) Не вярвайте никога на твърдения". 

Това заяви бившият шеф на "Лукойл" – Валентин Златев, след като даде показания като свидетел в Софийската градска прокуратура по делото за къща в Барселона, за купуването на която се твърди, че е замесен и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

"Данните, които дадох, са основно от средствата за масова информация", каза той.

Попитан дали служителят му Александър Чаушев има възможност да си купи къща за 5 млн. евро, Златен призова да не се вярва на слухове, както и че законът го задължава да не изнася информация. 

По-рано днес на разпит в Софийската градска прокуратура се яви и бившата манекенка Ивайла Бакалова, която обяви, че знае достатъчно по делото. Тя допълни, че получава заплахи, но не се страхува и е без охрана. 

По непотвърдена информация на разпит е извикан и бизнесменът Георги Самуилов. Като свидетели вече бяха разпита бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и бизнесменът Александър Сталийски. 


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14