Новини

Прокуратурата повдигна задочно обвинение на бившия ръководител на Столичното следствие Петьо Петров

  31.05.2023 16:53  
Прокуратурата повдигна задочно обвинение на бившия ръководител на Столичното следствие Петьо Петров

Софийската районна прокуратурата е повдигнала задочно обвинение на бившия ръководител на Столичното следствие Петьо Петров, по-известен като Пепи Еврото, затова, че от 2018-та до 29 май  2023 година  е принуждавал със заплаха различни лица  да направят нещо против волята си, както и за това, че без надлежно разрешение е използвал специално техническо средство за негласно събиране на информация.  

Обвинението е задочно, защото Петров не е бил открит при съвместната акция на прокуратурата и ГДБОП, уточняват от държавното обвинение.  

Той е обявен за общодържавно издирване.

В рамките на разследването, което е на два дни, са разпитани свидетели и са извършени претърсвания и изземвания на различни адреси в София. Предстои назначаване и изготвяне на множество експертизи, както и разпити на още свидетели.

В случай, че бъдат събрани доказателства за друго извършено престъпление, обвинението ще бъде прецизирано и ще се прецени налице ли са основания за привличане към наказателна отговорност и на други лица, информират от Софийската районна прокуратура.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14