Новини

Петков след разпита: Радостин Василев е инструмент на службите

  31.05.2023 19:40  
Петков след разпита: Радостин Василев е инструмент на службите

“Въпросите от прокуратурата бяха според нас как се е случил записът и по какъв начин Радостин Василев е записвал заседанието ни. Аз обясних, че платформата “Zoom” показва, когато някой записва, това означава, че записът е станал с устройство, което е било отстрани”. Това заяви Кирил Петков, съпредседателят на ПП, след разпита си в прокуратурата.

Разпитаха ме като свидетел във връзка с Радостин Василев и записа, каза Петков. "Тезата ми е, че Радостин Василев не работи сам, той е инструмент на службите. Ясна е целта - да не се направи редовно правителство", посочи Петков, цитиран от БТА.

Той се яви на разпит в прокуратурата при второто си призоваване, след като в понеделник не го направи заради пътуване в чужбина.

“Викат ме на разпит от Софийска районна прокуратура по тема, по която все още не съм запознат. Ако е като при Асен Василев предполагам, че е по повод заплахите срещу Радостин Василев, които той самият опроверга, така че се надавам, че ще бъде кратка среща. Нямам никакви притеснения”, заяви съпредседателят на Продължаваме Промяната на влизане.
Скандалът с депутата от ПП-ДБ Радостин Василев се разраства бързо. Днес той представи пред медиите кратка компилация от запис, направен на последното заседание на Националния съвет на "Продължаваме промяната".

“Така е най-хубаво, когато човек няма от какво да се притеснява и чувства, че прави правилните неща с всяка стъпка”, каза още Петков, след което уточни, че все пак се в прокуратурата няма голямо доверие. “Не че имаме голямо доверие на прокуратурата, защото виждаме, че се заемат доста силни политически позиции, хем се появяват дела на трупчета, хем не, но в моя случай съм просто като свидетел”, добави лидерът на ПП.

Той коментира и искането на прокуратурата за отнемане на имунитета на Борисов. "Аз вярвам в силата на едно истинско правосъдие. Вярвам в стандартните процедури в парламента. И се надявам, че следвайки тях, ще стигнем до едно истинско правосъдие. Едновременно с това няма да позволим прокуратурата да се използва като бухалка. Не става само дума за господин Борисов", заяви бившият премиер.

Петков обяви, че Весела Чернева е един от най-свестните съветници, които той е имал. “Използвайки нейното име вчера е този тип клевети, които показват острата нужда от огромна реформа в службите”, заяви още Кирил Петков и допълни, че мнението му за службите е изключително ниско.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14