Новини

След боя в парламента: 17 депутати са наказани с порицание

  02.06.2023 11:30  
След боя в парламента: 17 депутати са наказани с порицание

Председателят на НС Росен Желязков наложи санкции на общо 17 депутати, които почти стигнаха до бой в пленарната зала в четвъртък.

Наказанието е порицание, обяви Желязков.

В четвъртък заради декларация на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков напрежението в парламента ескалира Стига се и до физическа саморазправа между депутати от втората политическа сила и "Възраждане".
"Бяхме свидетели вчера на тази масовост - както казват западните ни съседи - тепачка - така можем да го опишем. Една част може да са била в режим на защита. Наказвам 17 души с порицание", каза Росен Желязков - председател на НС.

Той изброи от парламентарната трибуна имената на 17 народни представители, които са с наказание порицание, сред които Явор Божанков, Манол Пейков, Цончо Ганев и други.

Градусът на напрежението се повиши, след като Божанков заяви от парламентарната трибуна, че "въпреки че говореха срещу меките китки, двамата с Цончо Ганев и Костадин Костадинов най-много ни съмняват, че са такива в това отношение", посочи Божанков, след като неколкократно бе прекъсван по време на опита си да прочете декларация от името на парламентарната група на ПП-ДБ на 1 юни.Източник: Агенция "Фокус", БНТпарламент Възраждане порицание НС Росен Желязков Цончо Ганев депутати Явор Божанков ПП ДБ
Коментирай


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14