Икономика

Тома Белев бил отказал да е министър, плаши да спира АМ Струма

  02.06.2023 13:07  
Тома Белев бил отказал да е министър, плаши да спира АМ Струма
  google

В публикация във Фейсбук бившият заместник министър на околната среда и водите Тома Белев, заяви, че е отказал да бъде министър в новото правителство на ПП-ДБ. Той не споменава обаче, кой го е поканил.

Въпреки отказа, за който той твърди, Белев заплашва, че ако бъдещият министър на ПП-ДБ не спре АМ Струма, както и още десетина искания, то екологът му давал точно 14 дни, след които щял да се „чувства свободен да реагира по подходящ начин“.

Тези заплахи идват от човека, който разреши застрояването на Аркутино

Точно преди една година, тайно, скрито и без необходимите съгласувания, с личния си подпис, Белев разреши на фирма от Близкия изток, да застрои Ропотамо и плажа Аркутино.

Нещо, което от Еко Новини първи разкрихме, изваждайки документите, подписани лично от Белев.

Екоминистерството е разрешило застрояването на Аркутино  

След разрешението на Тома Белев: Застрояването на Аркутино продължава с пълна сила 

Двойните стандарти, по които работят еколозите, отдавна са известни. Знаят се и техните зависимости. Винаги в действията има финансов интерес. В случая с довършването на АМ Струма зелените - Тома Белев, Борислав Сандов, Андрей Ковачев, Петко Ковачев и приближения им кръг, лобират за 15-километров тунел. Проект, зад който стои швейцарска компания.

За да прокарат проекта пробваха да подбудят местното население и рафтъри да протестират срещу магистралата. Не успяха. В Кресна излизаха само те и няколко собственици на незаконни заведения - общо десетина човека. Рафтърите, когато прозряха какви са замислите на еколозите, се дистанцираха от тях.

Рафтъри подкрепят изграждането на АМ Струма през Кресненското дефиле 

Зелените опитаха в центъра на София да организират масов митинг - отново неуспешно.

Опитаха да направят и провокация -  техен активист, Стоян Бешков, заместник директор на Националния природонаучен музей, получил 4.7 млн. лв. от тандема Сандов-Белев без търг, скъса информационна табела при първата копка на пътен възел Кресна, за да го отразят медиите.

Отново нулева подкрепа от обществото.

Върховна прокуратура разследва Сандов и Белев за 4.7 млн. лв. 

Хората разбраха какво представляват зелените и как работят само по обществени поръчки. Също така видяха какви бели направиха на природата и икономиката, докато Сандов-Белев управляваха Министерство на околната среда и водите.

За 7 месеца: Какво свършиха Сандов и Белев в министерство на екологията? 

Още преди да има редовно правителство Тома Белев и зелените вече плашат, че когато дойдат техните хора на власт, отново ще спрат АМ Струма.

Тях не ги интересува, че по този път черната статистика е страшна. Докато еколозите саботираха проекта, там загинаха 71 човека, а над 400 са тежко ранените. Не ги засяга и фактът, че ако АМ Струма не бъде довършена до 2028 г., България ще върне на Брюксел над 1 милиарда евро за изграденото досега.

В последния си час като министър, Борислав Сандов ликвидира АМ Струма през Кресненското дефиле 

За тях е важно да текат  милионните поръчки за броене на делфини, лешояди, лалугери и врабчета. Само за предишния програмен период, за запазване на биоразнообразието са изхарчени над 1 милиард евро, а всички знаят къде са отишли тези пари.

 
 
 

Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14