Новини

Пак спор между ГЕРБ и ПП-ДБ: Асен Василев няма да е вицепремиер

  02.06.2023 19:23  
Пак спор между ГЕРБ и ПП-ДБ: Асен Василев няма да е вицепремиер

Минути след официалното обявяване на състава и структурата на проектокабинета "Денков-Габриел" възникна спор между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Поводът е обявяването на Асен Василев като финансов министър и вицепремиер на еврофондовете.

Структурата и съставът на кабинета бяха обявени по време на брифинга на бъдещите ротационни премиери. Списъкът бе обявен от акад. Николай Денков. Веднага след изявлението Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков проведоха нова среща в стаята на ГЕРБ в парламента, на която присъстваха Томислав Дончев и Мария Габриел.

След 20-минутни разговори Асен Василев бе изтеглен като вицепремиер. OFFNews научи, че все пак се е стигнало до компромисно решение - съпредседателят на ПП ще бъде номиниран като министър на финансите и еврофондовете. След това обаче ще се наложи Министерски съвет да промени устройствения правилник.

Това е втори проектокабинет на "Продължаваме промяната", в който се допуска грешка в структурата на МС. При кабинета "Петков" бе гласувано Министерство на спорта и министър, а "младежта" бе отпаднала. След дни бе прегласувано, а младежта - върната.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14