Анализи

Цветанка Андреева: Не помня кабинет, който да е разполагал с такава подкрепа, а тя се дава само срещу реформи

  02.06.2023 19:26  
Цветанка Андреева: Не помня кабинет, който да е разполагал с такава подкрепа, а тя се дава само срещу реформи

Не помня кабинет, който да е разполагал с такава подкрепа, а тя се дава само срещу реформи. Ако до преди ден този проектокабинет изглеждаше като антикризисен, сега се озоваваме с една програма максимум, която са постигнали нашите евроатлантически политици. И този кабинет има всички шансове да стане реформаторска сила. Това каза в студиото на NOVA политологът Цветанка Андреева, коментирайки официално обявения списък с имена на министри в кабинета „Денков-Габриел”.

По думите ѝ прокетокабинетът „Денков-Габриел” е по-скоро по-широка парламентарна коалиция, а не толкова проправителствена. „Доверието ще трябва да се доказва всеки ден”, подчерта тя.

„Недоверието между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС е нещо позитивно. То ще провокира много по-силен и взаимен контрол между отделните съставни части на правителствената и условно наречената парламентарна коалиция. Те не толкова ще се дебнат, колкото взаимно ще се контролират. Надеждата, че такава власт ще е по-ефективна спрямо националните приоритети, които те сами си поставиха – е много по-голяма, защото и гаранциите са по-големи”, коментира тя думите на академик Николай Денков, че „с ГЕРБ си нямаме доверие, но съставът на правителството е консенсусен”.

 


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14