Анализи

Атанасов за записите на Радостин Василев: Подозрението е, че центърът на това мероприятие е президентството

  02.06.2023 22:34  
 Атанасов за записите на Радостин Василев: Подозрението е, че центърът на това мероприятие е президентството

Ген. Атанас Атанасов отправи обвинения срещу президента Радев в „Панорама“ по БНТ. Една от причините за това са записите от заседание на Националния съвет на ПП, които Радостин Василев оповести публично. По думите на ген. Атанасов не може това да се извърши от някой, който спи вкъщи. Ние почти сме установили, че този запис е извършен професионално. Това е един грандиозен „Уотъргейт“, каза той .

„Партийната централа на политическата сила, която трябваше да получи мандат, е била записвана. Става въпрос за цяла една кампания за проваляне на втория мандат за съставяне на правителство“, категоричен е той.

„Подозрението е, че центърът на това мероприятие е президентството“, допуска той, цитиран от novini.bg.
По думите на Атанасов има основание за търсене на отговорност на държавния глава. „Ако се окаже вярно, че по разпореждане на Румен Радев не сме дали поисканата военна помощ от Украйна и гласувана от НС, това е основание за импийчмънт“.

„Трябва да внесем по най-бързия начин законопроектите за начина, по който се управляват службите за сигурност. МС отговаря за сигурността на обществения ред, така, че не би трябвало президентът да отговаря за тях. Сега в този напрегнат момент заради войната в Украйна трябва много внимателно да прегледаме службите си за сигурност, защото има пробойни“, подчерта съпредседателят на ПП-ДБ.

„След повече от 2 години буксуване на парламентарната република имаме шанс да излезем от кризата. Имаме толкова много работа за вършене. Да се надяваме, че в началото на другата седмица да бъде гласувано новото правителство“, каза Атанасов.

„За нас бе важно, че още преди изборите и тогава заявявахме, че ще направим наше правителство с втория мандат. Виждате какъв е съставът на кабинета. Той не е политически“, подчерта политикът.

По повод искането на имунитета на лидера на ГЕРБ от главния прокурор, Атанас Атанасов заяви: „Не вярвам, че г-н Борисов ще заложи бъдещето на коалицията заради имунитета си. Това е разумният начин. В същото време не можем да не се запитаме защо точно сега? Г-н Борисов 2 години беше без имунитет, но не го разследваха. Аз съм убеден, че това сега е част от един план срещу кабинета“, каза още той.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14