Новини Свят

Русия забранява смяната на пола, за да не бягат мъжете от армията

  04.06.2023 18:40  
Русия забранява смяната на пола, за да не бягат мъжете от армията

Русия е прибегнала към забрана за смяна на пола в страната не само заради хомофобията, която е официална доктрина на Кремъл, но и заради сериозни проблеми с осигуряването на мъже за армията, сочи руският телеграм канал „Сталингулаг“.

Борбата със западното разложение, която включва и борба с хомосексуализма и „сексуалните извращения“ е част от идеологията на Русский мир, но се оказва, че законодателната забрана за смяна на пола има и други измерения. Тях ги разясни пред РИА Новости депутатката от компартията на Руската Федерация и председател на Комитета на Държавната дума по въпросите на семейството, жените и децата Нина Останина. Оказва се, че вратичката за смяна на пола била използвана в Русия след нахлуването в Украйна и за скатаване от казармата.

„Някакви там тарикати, специалисти лекари от всякакъв вид, юристи и помагачи създават кантори и, ето, вече имаме статистика. Ако през 2016 година 142 души са търсили смяна на пола, то през 2022 година техният брой вече е 996. И започна тревога, момчетата искат да избегнат мобилизация. Ами извинявайте, ние сами сме я отворили тази вратичка. Затова сега въведохме поправка. Законопроектът вече е по регионите, но искам предварително да ви кажа, че той вече получи одобрение, болшинството от депутатите са сложили подписите си под този закон“ – каза Нина Останина

На 30 май „Ведомости“ съобщи, че в Държавната Дума на Руската федерация, долната камара на парламента, е внесен законопроект за забрана на смяната на пола в Русия. Проектът е внесен от група от почти 400 от общо 450 депутати от Думата, начело със председателя на долната камара Вячеслав Володин. Документът предвижда въвеждане на забрана за медицински операции по смяна на пола.

За да може да бъде въведена такава забрана се предлага внасянето на поправка във федералния закон „За актовете за гражданското състояние“, както и в закона „За основите на защитата на здравето на гражданите в РФ. Поправката в последния ще разрешава операция за смяна на пола само в случай на вродени аномалии у децата.

„На медицинските работници се забранява формирането у човека на първични или вторични полови белези на другия пол“, се казва в законодателния проект.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14