Икономика

Никола Стоянов убеден, че инфлацията за май ще бъде под 10%

  04.06.2023 21:00  
Никола Стоянов убеден, че инфлацията за май ще бъде под 10%

Служебното правителство успя да намали инфлацията двойно. Най-вероятно през месец май тя да бъде под 10%. Това очакване изрази министърът на икономиката Никола Стоянов.

Той е убеден, че служебният кабинет оставя икономиката в далеч по-добро състояние в сравнение с това, което заварили.

"Леко ме дразни, че експерти наслагват идеята, че има сериозна икономическа криза, такава няма, има само политическа криза", изтъкна Стоянов. И допълни - икономиката върви много добре и дори по-добре от плануваното.

Икономическият министър коментира и евентуалното бъдещо редовно правителство, макар и обикновено да се ограничавал да изразява мнение относно политиката.

"Погледнато назад във времето обикновено когато се стигне до коалиция, има ентусиазъм, сега не виждам такова нещо", озадачен беше Стоянов.

Иначе предложеният за министър на икономиката Богдан Богданов в момента е част от екипа на Стоянов, стана ясно от думите му. Положителен сигнал е, че той е предложен, надявам се да има приемственост, заяви той.

В министерството на икономиката Стоянов заварил "угнетени хора, незаконни уволнения, разпокъсаност и стрес". С Богданов се работи добре, увери Никола Стоянов.

"Успяхме по цивилизован начин и с прозрачни конкурси да работим спокойно. Надявам се да продължи тази линия. До момента в комуникацията ни съм забелязал, че държи на същите приоритети - да привлечем инвестициите", обясни Стоянов.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14