Спорт

Златан Ибрахимович сложи точката – обяви края на кариерата си

  05.06.2023 08:23  
Златан Ибрахимович сложи точката – обяви края на кариерата си

Златан Ибрахимович обяви края на кариерата си на 41-годишна възраст. Това стана след победата на Милан над Верона в последния кръг на Серия А.

Още преди дни стана ясно, че той напуска Росонерите, след като договорът му изтича в края на този месец, но сега се оказа и че повече няма да играе, след като напоследък често се контузваше.

Той бе изпратен подобаващо от феновете и съотборниците си, които му направиха шпалир, докато напускаше терена на „Сан Сиро“.

„Имам страхотни спомени и преживях изумителни емоции тук. Първия път, когато пристигнах, ми дадохте щастие, а втория - любов. Благодаря на семейството си и на близките си за тяхното търпение. Благодаря на второто ми семейство – играчите, на Милан и треньора Пиоли за отговорността, която получих. Благодарен съм обаче най-вече на феновете на Милан, които ме посрещнаха с отворени обятия. Винаги ще бъде фен на отбора, но е време да кажа сбогом на футбола“ заяви Ибра.

Шведът се наслади на забележителна кариера, започнала в Малмьо още през 1999 година. След това мина през Аякс, Ювентус, Интер, Барселона, Милан, ПСЖ, Манчестър Юнайтед, ЛА Галакси и отново Милан. Той приключва с 511 гола в 866 мача, но в последния сезон взе участие само в 4 мача.

 


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14